Víno jako umění…tentokrát filmové

By | 29. 1. 2015

Co mají herci či režiséři společného s vínem? To je úvodní řečnická otázku prvního dílu volného seriálu setkání při víně, který jsem poprvé zorganizovali v lednu 2015.

 

Nápad pořádat tematické večery o víně a umění se zrodil ve chvíli, kdy jsme se potkali s Jirkou Balaštíkem a on mi vyprávěl, že jeho žena Hanka úspěšně absolvovala prestižní  vinařský institut v jihoafrickém Stellenbosch – Cape Wine Academy. Jirka Balaštík jako spolumajitel renomované právní kanceláře dostává haldu pozvánek, ale i jako mnoho dalších, ho to už moc nebaví. To ovšem neznamená, že by nechtěli chodit do společnosti. Ale záleží na tom jaké. A teď nemám na mysli celebrity a tzv. lepší společnost. Spíš lidi, kteří si mají co zajímavého říct. Tak jsme si řekli, že zkusíme akci s vybranými lidmi i víny. Dobré víno je drahé a vstupné je 1000,- na osobu. Večer jsme koncipovali jako setkání zajímavých lidí a vín známých filmařů.

Osoby a obsazení:

F.F.Coppola – Winery, Black Label Claret 2012 (CS,PV,Mal,M,CF) ;

– Winery, Red Label Zinfandel 2012

Depardieu    –  Chateau de Tigne, Vieilles Vignes (CS, CF) 2009;

– Chateau de Tighne, Pinot Noir, 2011,

Banderas       –  Anta Banderas – a4 Tempranillo 2011;

– Anta Banderas – a10 2009 (Tempranillo, Cab Sauvignon, Merlot),

Richard Pierre – Chateau bel Eveque – Le Demon Tradition, 2011  (S, Car, Mour, Gren),

– Chateau bel Eveque – le Demon De L Eveque Rosé, 2013 (Gren, Car, Cins)

Na večírek z pozvaných sedmdesáti lidí přišlo třicet. Akce se konala v luxusním Hotelu Rott s velmi kvalitní jídlem. Vítězem večera byl vyhlášen  F.F.Coppola Winery, Red Label Zinfandel 2012. Všichni si akci pochvalovali a bez několika mála stokorun se i sama zaplatila. Příští akce bude 14.5. 2015

 

The following two tabs change content below.
Původním povoláním jsem hudebník. Vystudoval jsem hru na klasickou kytaru na konzervatoři, absolvoval jsem dva roky na filosofické fakultě a bakaláře jsem dokončil na Universitě Jana Amose Komenského. Celý život pracuju v médiích, ve vzdělávání, v managementu a v oblasti bezpečnosti. Napsal jsme dvě knihy. Kromě působení ve veřejném životě jsem se v roce 2020 vrátil k muzice.