Aleš Rozehnal – Vadim Petrov: Média, mediální rady, regulace. A začerněné smlouvy ČT? Nevhodné. Veřejnost má právo je znát. Stejně jako platy

By | 22. 11. 2019

Publikováno 22. Listopadu v 05:54

Aleš Rozehnal, Vadim Petrov

V první ze série debat jsou hosty Aleš Rozehnal a Vadim Petrov. Vadim Petrov je hudebník, pedagog, manažer a konzultant, od března 2019 je členem Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. Aleš Rozehnal je advokát, zabývá se mediálním právem, od roku 2014 zasedá ve správní radě Ústavu nezávislé žurnalistiky.

Co to je vlastně veřejná služba v médiích? Je seriál Most (a další) veřejnou službou a kdo to určuje? Stačí se Česká televize a Český rozhlas v moderní době vyvíjet? Opravdu není, jak tvrdí generální ředitel ČT, český národ zralý na to, aby mohl vědět, jaké mzdy mají pracovníci ČT, a nesvědčí to o aroganci? Co říkají Aleš Rozehnal a Vadim Petrov na začerněné smlouvy ČT? Má být novinář sterilní člověk bez názoru? Informují média veřejné služby nestranně a vyváženě? Jsou Parlamentní listy stejně relevantní médium jako Hlídací pes?

https://xtv.cz/archiv/ales-rozehnal-vadim-petrov-media-medialni-rady-regulace-a-zacernene-smlouvy-ct-nevhodne-verejnost-ma-pravo-je-znat-stejne-jako-platy?fbclid=IwAR1eea4IY0Ad7tMJh7HqyOKqcOYyVSG6-3Yoti49mtuXZCz4CyKd8Zgz-Qw

The following two tabs change content below.
Původním povoláním jsem hudebník. Vystudoval jsem hru na klasickou kytaru na konzervatoři, absolvoval jsem dva roky na filosofické fakultě a bakaláře jsem dokončil na Universitě Jana Amose Komenského. Celý život pracuju v médiích, ve vzdělávání, v managementu a v oblasti bezpečnosti. Napsal jsme dvě knihy. Kromě působení ve veřejném životě jsem se v roce 2020 vrátil k muzice.