Test: V čem jste kreativní.

By | 18. 5. 2015

Se šimpanzem má člověk 98% stejného genetického uspořádání. Bez výrazného podílu kreativity na procesu učení bychom zůstali na jeho úrovni.

Tři druhy kreativity:

Člověk, který se skvěle vyjadřuje. Nemusí nic vytvořit, ale lidé se s ním budou cítit dobře. Ti, kteří se s ním setkají, si ho zapamatují jako pohotového člověka

Člověk, který dává věci do souvislostí a zajímavě je interpretuje. Jeho pohled může být pro ostatní poučný a může nás někam nasměrovat. Vede nás k přemýšlení. Inspiruje.

Člověk, který něco nového vytvoří, představuje nejvyšší stupeň kreativity.

Není pravda, že intenzivnější stupeň kreativity s těmi ostatními nutně tvoří jeden celek.

Leonardo da Vinci by pravděpodobně svou úporností nudil společnost k smrti.

Není ale ani záruka, že Leoš Mareš bude ve společnosti zdrojem vtipu a zábavy (ve skutečnosti vůbec ne, asi proto, že je on sám pro sebe velkým tématem).

VŠECHNY TŘI DRUHY KREATIVITY JSOU PRO SVĚT PŘÍNOSEM, OBOHACUJÍ HO A TVOŘÍ HO ZAJÍMAVĚJŠÍ.

The following two tabs change content below.
Původním povoláním jsem hudebník. Vystudoval jsem hru na klasickou kytaru na konzervatoři, absolvoval jsem dva roky na filosofické fakultě a bakaláře jsem dokončil na Universitě Jana Amose Komenského. Celý život pracuju v médiích, ve vzdělávání, v managementu a v oblasti bezpečnosti. Napsal jsme dvě knihy. Kromě působení ve veřejném životě jsem se v roce 2020 vrátil k muzice.