Mediální rady se řídí jen dojmy. Nevíme, co je vyváženost a objektivita, říká člen RRTV Petrov

By | 9. 8. 2019

Vadim Petrov je poměrně nově členem Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. A vadí mu, že mediální rady rozhodují podle nejasných kritérií. „Když se podíváme do stávajícího zákona, co třeba znamená vytváření státní politiky ve vztahu k vysílání? Jak posuzovat vyváženost a objektivitu? Jak má vypadat programová skladba? Nevíme, co je cíl, co optimum a co je špatně. Zprávy o hospodaření České televize nám neukazují kontext, čísla nemáme jak porovnávat,“ říká Petrov v rozhovoru pro INFO.CZ.

https://www.info.cz/pravo/medialni-rady-se-ridi-jen-dojmy-nevime-co-je-vyvazenost-a-objektivita-rika-clen-rrtv-petrov-42518.html

The following two tabs change content below.
Původním povoláním jsem hudebník. Vystudoval jsem hru na klasickou kytaru na konzervatoři, absolvoval jsem dva roky na filosofické fakultě a bakaláře jsem dokončil na Universitě Jana Amose Komenského. Celý život pracuju v médiích, ve vzdělávání, v managementu a v oblasti bezpečnosti. Napsal jsme dvě knihy. Kromě působení ve veřejném životě jsem se v roce 2020 vrátil k muzice.