Seminář: Představivost a úsudek

By | 26. 12. 2017

Seminář je inspirován debatami na sociálních sítích a vůbec společenskou atmosférou vyznačující se zpochybňováním role tradičních opinion makerů – médií, osobností, politologů, pedagogů. Seminář se věnuje tomu, jak myslíme, jak si tvoříme názory, z čeho a jak tvoříme své soudy. Učí nás vidět svět alternativně přes optiku někoho jiného a jiných možností s cílem rozvíjet naši schopnost kritického myšlení a schopnost vytváření nových pohledů (tzv. thinking out of box)  obecně. Podstatu semináře nejlépe vystihuje výrok ministra obrany USA Donalda Rumsfelda:

„Existují známé, známé, tedy to, o čem víme, že to známe. Víme také, že existují i neznámé známé. Myslím tím, že existují jisté věci, které neznáme. Pak ovšem ještě existují neznámé, neznámé, čili to, o čem nevíme, že to neznáme.“

Seminář je vhodný pro vysokoškolské studenty i jako inspirativní a motivační školení pro firmy

The following two tabs change content below.
Původním povoláním jsem hudebník. Vystudoval jsem hru na klasickou kytaru na konzervatoři, absolvoval jsem dva roky na filosofické fakultě a bakaláře jsem dokončil na Universitě Jana Amose Komenského. Celý život pracuju v médiích, ve vzdělávání, v managementu a v oblasti bezpečnosti. Napsal jsme dvě knihy. Kromě působení ve veřejném životě jsem se v roce 2020 vrátil k muzice.